Onze ambassadrice Rocky Hehakaija doet met de Jogadoras prachtdingen in Rio i.s.m. St. Ibiss. Ook nieuw in 2014: Street*Athletics start met het 'GirlsRock' programma. Doel is om talentvolle meisjes, samen met hun ouders, op weg naar professionalisering van hun tennispassie te helpen. Deze week Deshayra Zebeda en Rocky in de spotlight.

1 . Deshayra hoe oud ben je? Ik ben 13 jaar en word 14 jaar op 7 mei .
2. Wanneer ben je begonnen met tennis? Mijn vader en zijn jongere broer mijn tweede vader begonnen mij te trainen met tennis toen ik 7 jaar was .
3 . Waar train je nu? Ik train nu bij tennis op maat in Amsterdam bij trainer Teun van Tennis Op Maat
4 . Hoe combineer je school en tennis? Na school ga ik gelijk naar de training en probeer op tijd te komen en dat lukt zeker
5. Hoe ziet jouw trainingsweek er uit?
Maandag doe ik kickboxen van 19u tot 20u .
Dinsdag groepstraining van 17u tot 19u
Woensdag ben ik vrij, dan zorg ik voor mijn broertje en zussen en voor het koken .
Donderdag training ik met mijn vaders en soms ook met mijn zusje van 16u tot 19u .
Vrijdag train ik van 16u tot 18u duo training .
Zaterdag training ik groepstraining en conditietraining van 15:30u tot 18u .
Zondag speel ik competitie .
6. Wat is jouw ultieme droom?
Mijn allergrootste droom is prof tennisser worden, mijn familie verzorgen en ik wil mijn grootouders, ouders, familie en iedereen bedanken die mijn ondersteunt om mijn droom mogelijk te maken en
ook Street*Athletics voor dit interview.


Graag gedaan Deshayra, je bent een topper!

Image21

[Deshayra, traint hier met haar even talentvolle zusje Dachelle op de Krajicek Playground in het Gerbrandypark Amsterdam]


ROCKY HEHAKAIJA - STRAATVOETBALSTER EN OPRICHTER FAVELA STREET GIRLS EN JOGADORAS

Rocky Hehakaija is street*athletics ambassadrice van het eerste uur en behoort tot de beste straatvoetbalsters ter wereld. Rocky is daarnaast ook een super sympathieke en bevlogen dame die zich inzet voor het empoweren van meisjes middels sport. Zij is het Favela Street Girls gestart samen met Philip Veldhuis en de St. Ibiss in Rio om daar meisjes uit de favela's helpen om hun talenten verder te ontwikkelen.

Image20

Rocky heeft inmiddels met haar team Jogadoras en het favela Girls Street programma al in de Volkskrant, Metro en de Telgraaf gestaan en is te zien geweest op Hart van Nederland. En dit is nog maar het begin. Wij wensen Rocky heel veel succes toe daar in Rio en hopen dat zij ons nog heel lang van hele veel mooie momenten zal doen genieten. Volg Rocky op twitter @Rockende en volg al haar avonturen in Rio op de voet.


Voorbereidingen Street*Athletics GirlsRock Tennis tour 2014-2016
- EVEN VOORSTELLEN: TAMISHA TE VREDE

Hallo mijn naam is Tamisha Te Vrede en ik ben 13 jaar oud. Ik woon in Amsterdam en ik tennis heel graag. Op mijn zevende jaar ben ik begonnen met tennissen. Ik ben van een keer in de week naar drie naar vijf keer in de week tennissen gegaan maar op de andere twee dagen dat ik vrij ben doe ik thuis oefeningen of ga ik tegen het muurtje slaan. Mijn trainingsweek ziet er als volgt uit;

Image18


[Foto: Tamisha hier in het paars na het winnen van de dubbel in de categorie U14 samen met Chiara Ceder]

Maandag: eigen oefeningen (1 uur)
Dinsdag: van 3 uur tot half 5 tennistraining en dan van 5 uur tot 6 conditie training (2 en een half uur)
Woensdag: stage van half 3 tot half 5 dan vaan half 5 tot 6 uur tennistraining en dan van 6 uur tot 7 uur ook tennistraining (4 en een half uur)
Donderdag: eigen oefeningen (anderhalf uur)
Vrijdag: Van half 6 tot 7 uur tennistraining (anderhalf uur)
Zaterdag: Van 1 uur tot 4 tennistraining + fysieke training (3 uur)
Zondag: Van 1 uur tot 4 tennistraining (3 uur)

Mijn allergrootste tennisdroom is dat ik op een dag toch nog tegen Serena Williams op de US Open mag spelen. Mijn grootste voorbeeld is Serena Williams omdat ik haar documentaire heb gezien en het raakte mij wel hoeveel zij heeft moeten doorstaan maar toch is zij nu nummer 1 van de wereld! Mijn grootste inspiraties zijn mijn ouders omdat zij me toch door alles heen helpen ook al heb ik een down dan zijn hun mijn up. Ik kom heel goed uit met school en sport en vooral omdat ik zo vaak train is het juist het beste om goed te plannen. Ik kom niet altijd uit maar 8 van de 10 keer zeker wel. Mijn mooiste prestatie tot nu toe was vorig jaar; ik moest een wedstrijd in Den Haag spelen en na een bloedstollende driesetter heb ik hem toch binnen gehaald en daarom vond ik dat mijn mooiste prestatie tot nu toe


Image19
[Foto: Tamisha hier in de finale van het STV Jeugdtoernooi in de categorie U14]
Terugblik Street*Athletics Girls Tour 2012-2013: Panna's & Akka's special


De Street*Athletics Girls tour 2010-2013 is onlangs officieel afgerond. Het waren 4 geweldige, maar ook zeer intense jaren met veel hoogtepunten en een paar werkelijk magische momenten. Wij danken alle meiden die hebben meegeholpen om de Girls Tour tot een succes te maken. In het bijzonder alle deelnemende scholen en teams uit Amsterdam en Den Haag en hun begeleiders. In het bijzonder De Rosa Boekdrukkerschool en de De Waaier in de Indische buurt voor het keer op keer samenstellen van top meidenteams

Image11Het project Panna's & Akka's op initiatief van Imagine IC met als doel het vastleggen en bewaren van de Nederlandse straatvoetbalcultuur als ons nationaal erfgoed i.s.m. Street*Athletics en de Universiteit van Amsterdam is te volgen op www.pannasenakkas.nl.

De 4de editie van Panna's & Akka's op het Louis de Visserplein was een unieke ervaring waarbij 3 generaties straatvoetballers zich presenteerden en lieten vastleggen in beeld en geluid. Volkskrant coryfee Guus Dubbelman, Circus Family, Vernon Leroy en UvA onderzoeker Francio Guadeloupe zagen, hoorden en registreerden ieder op hun eigen manier de essentie van de straatvoetbalcultuur en legden dit vast voor het nageslacht. Straatvoetbalpioniers Edje van Gils en Calvin Blankendal streden met en tegen hedendaagse legendes als Nabil Killer en Issy Hitman. Rookies als Ayoup Arrahar, Jefferson Osei en Michelle lieten zien hoe de toekomst van het Nederlandse straatvoetbal er uit ziet. En dat allemaal onder leiding van buurtheld Mourad Saalioua daarbij ondersteund door het team van Imagine IC als initiator van het project Panna's & Akka's.

De 3de editie van het project Panna's & Akka's op woensdag 13 juni jl. stond in het teken van ontmoeting tussen Oost (Basisschool De Waaier) en West (Rosa Boekdrukkerschool). Op het Museumplein gingen de meiden de strijd aan om de Girls Only Panna's & Akka's bokaal. De Waaier 1 verloor nipt door een wonderschoon doelpunt van de Rosa Boekdrukker in de laatste minuut. Het team van Rosa Boekdrukker 2 was dit keer een maatje te groot voor De Waaier 2. De ploegen treffen elkaar weer op 30 juni tijdens de grote finale op het Louis de Visserplein.

Op 1 juni 2012 is de eerste editie het project Panna's & Akka's op initiatief van Imagine IC van start gegaan op het Balboaplein in Amsterdam. Op dit plein hebben voetbalgrootheden als Rijkaard en Gullit hun straatvoetbaltalenten ontwikkeld en geperfectioneerd om te shinen' op wereldniveau. De straatvoetbalheldinnen van de Rosa Boekdrukkerschool- niet toevallig Europees kampioen straatvoetbal 2011 - hebben tijdens de kickoff onder leiding van Ashvin Ramdin en John Eversteijn meegedaan aan Panna's & Akka's clinic o.l.v. Rocky Hehakaija en Nabil 'Killer' Akaazoun hetgeen voor vele kippenvel momenten zorgde. Edje van Gils de onbetwiste Streetking kwam ook langs en zag dat het goed was.

Op 8 juni was het tijdens de tweede editie de beurt van de meiden van Basisschool De Waaier om onder leiding van moeder en dochter Betty en Esmeralda Castens te vlammen. Plaats van handeling: het "Nike pleintje" aan de President Brandtstraat in Amsterdam Oost, waar alle straatvoetbal grootheden ooit hebben gespeeld. Europees kampioen Panna Mohammed Boutaka en Mourad Saalioua traden op als clinic leiders en bezorgden de kids van De Waaier een onvergetelijke middag.


Image17

Panna's & Akka's is uniek een samenwerkingsverband tussen Imagine IC, de Universiteit en Street*Athletics en staat geheel in het teken van de esthetiek en de ethiek van het straatvoetbal. Imagine IC verzorgt de organisatie, middelen, logistiek en de verduurzaming van het project. De Universiteit van Amsterdam doet onderzoek naar de achterliggende waarden van de straatvoetbalcultuur. Street*Athletics is verantwoordelijk voor het bewaken van de intrinsieke waarde van het concept Panna's en Akka's en de outreach binnen de straatvoetbal cultuur. Volkskrant coryfee Guus Dubbelman legt alles fotografisch vast. Audiovisuele documentatie is in handen van Circus Family.

Wasi Malik (True Streetlegends) is Panna's & Akka's ambassadeur van het eerste uur en zal gedurende het gehele project het Panna's & Akka's team adviseren. Het Panna's & Akka's project loopt tot zomer 2013 en zal worden afgesloten met een audiovisuele expositie en een wetenschappelijk symposium. De verzamelde beelden en geluiden worden opgenomen in het archief van de Beeldbank en het Stadsarchief. Meer info: www.imagineic.nl en via FB.

Street*Athletics Girls Tour 2012-2013 update

Ter introductie: Wat houdt deelname aan de Street*Athletics Girls tour in? De Street*Athletics Girls Tour is een doorlopende reeks evenementen met een superleuke competitie straat/zaalvoetbal, clinics, workshops en optredens, van streetdance tot basketbal, waarbij de meiden van harte worden uitgenodigd om hun talent te laten zien of te vergroten. Deze teams nemen deel aan de gehele Tour, de toernooien samen vormen een competitie. De teams kunnen deelnemen aan de gehele toer, maar ook deelname aan een enkele editie is mogelijk. Bij deelname aan elke editie zijn er punten te winnen die meetellen voor een plek in de finale. Dit geldt ook voor deelname aan de clinics. Er zijn prachtige prijzen beschikbaar voor de winnende teams, de meest sportieve teams, beste speelster en de Street*Athletics Girls Tour aanmoedigingsprijs.
De laatste editie van de Street*Athletics Girls Tour vond plaats op zondag 23 mei tijdens het Gestion Copa Amsterdam evenement bij het Olympisch Stadion.Verslag laatste Street*Athletics Girls Tour


Street*Athletics Girls Tour 2011-2012

Street*Athletics Girls Tour editie van zondag 23 mei jl. werd een groot succes dankzij meer dan 100 voetballende en streetdancende meiden bij het Olympisch Stadion tijdens het Gestion Copa Amsterdam / Voetbalwalhalla evenement.


Ook voor de finale hadden zich al vele leuke en enthousiaste meiden - individueel of in teamverband - zich aangemeld ingeschreven om mee te doen aan de verschillen de clinics en competities op het gebied van voetbal en streetdance. In totaal deden er 12 voetbalteams mee in 3 leeftijdscategorieën. Voor het Streetdance had de organisatie van Street*Athletics, Streetdance docente en choreografe Francisca Flohr van de F.D.C. dansschool wederom benaderd om een streetdance clinic te geven voor 20 dolenthousiaste meiden tussen de 10 en 18 jaar. Er werd met hart en ziel gestreden met terechte winnaars in alle drie categorieen.

Winnaars straatvoetbal meiden categorie 10-12 jaar: Marokko Chicks o.l.v. Denise van Rijn.
Winnaars straatvoetbal meiden categorie 13-15 jaar: FC Marlene o.l.v. Bob Kool.
Winnaars straatvoetbal meiden categorie 16+ jaar: Junior Girlz Futsal League uit Den Haag o.l.v. Hafida Leri.

Image12


Alle andere deelnemende teams waren die van de Bisschop Huibersschool o.l.v. Niek Kuipers, de meiden van Basisschool De Waaier o.l.v. Esmeralda Carstens, Goldenstar meiden o.l.v. Vanity van Rein en het Street*Athletics Allstar team o.l.v. Zindzi Zevenbergen. Al deze teams hebben een waanzinnige prestatie geleverd, sterker nog zonder hun inbreng kan de Street*Athletics Girls Tour tour niet bestaan.

Dank aan het team van FUNTRAX, Mijnsport, Ying's Sport- en Maatschappleijk Adviesburo, Maggy Krizanic, Soccer ID, dhr. Marco Kooiman van Olympische Ambities Amsterdam en alle Street*Athletics vrijwilligers o.l.v. Marloes Dijkmans van het CIOS. Rest ons nog dit: wij hopen van harte dat de mensen van de Gemeente Amsterdam die de meiden aan het werk hebben gezien hun beleidsvoornemens omzetten in daden en het Street*Athletics Girls project feitelijk gaan ondersteunen.

Image14Street*Athletics Girls Tour 2010-2013


STREET*ATHLETIC is a bold 4 year plan that we would like to accomplisch in association with a wide variety of organisations in streetsport subcultures but evenso with the imput by the Dutch ministries of VW&S (Public Health, Wellbeing and Sports'), OC&W (Education, Culture and Science), the ministry of Justice, VROM (Public Domain) and the Dutch Olympic Committee (NOC*NSF).
STREET*ATHLETIC is focussed on scouting and talentdevelopment within the Olympic Spirit and includes streetsports and subculutres such as streetsoccer, streetbasketball, skateboarding, bmx-ing, inline skating, freerunning, graphic arts, tricking and gaming. Whatever you do go all out.

STREET*ATHLETICS is een gewaagd plan dat wij in samenwerking met verschillende organisaties in de straatsport subculturen maar ook met de ministeries van VW&S, OC&W, Justitie, het ministerie van VROM, en het NOC*NSF tot stand wil brengen. Het project draait om scouting en talentontwikkeling binnen de Olympische sportgedachte. STREET*ATHLETICS richt zich op straatsporten, te weten straatvoetbal, straatbasketbal, bmx-en, streetdance, tricking, skateboarden, inline skaten, grafische kunst, freerunning en Gaming. Street*Athletics staat voor: Gewoon plezier hebben en houden in wat je doet als skater, b-boy, straatsporter, gamer en/of creatieveling, maar dan op het allerhoogste niveau. .

Image15

[FC.Twente speelster Amber van der Heijde en sportcoordinator Denise van Rijn tijdens de Street*Athletics Girls tour bij het Olympisch Stadion]

The STREET*ATHLETICS project gaurantees all subculteres to be represented in their purest form; hence the ambassadors Blog and their comments on the STREET*ATHLETICS Project reassuring us of continuous support from the source of these subcultures. This in itself is a worldpremier. It is up to the publicas well as the local and national authorities to acknowledge the uniqueness of this project and help build a new way of thinking about subcultures, sport, technolgy, social cohesion and demography.

Het STREET*ATHLETICS project garandeert dat alle verschillende stijlen in hun puurste vorm worden ondersteund: vandaar dat STREET*ATHLETICS ambassadeurs uit al deze verschillende disciplnes zich zelf uitspreken via ons blog. Op deze wijze hebben wij de garantie dat ons project vanuit de doelgroep zelf wordt ondersteund. Wereldwijd is dit nog nooit eerder vertoond. Het is aan Gemeente, Sportraden, overheid en wetenschappers in Nederland om dit unieke plan op waarde te schatten en mee te helpen bouwen aan een neiuwe manier van denken over subculturen, sport, technologie, maatschappelijke binding en demografie.


Image6Targets
Targets of the STREET*ATHLETICS project 2012 - 2015 are:

1. Promote both the Subcultures and the Olympic Spirit amongst youth in Holland and worldwide through the STREET*ATHLETICS Tour, the traveling NL/International Street*Athletics Exhibition and the SKILLS (concept title) magazine based on the concept of Studio Fraaj. This includes our aim to gain support for the participation and professionalizing of girls in sports through our Street*Athletics Girls Tour.

De doelen van het STREET*ATHLETICS project 2012 - 2015 zijn:

1. Promoten van Staartcultuur en de Olympische gedachte onder de jeugd in Nederland middels de STREET*ATHLETICS tour, een rondreizende NL Talent expo en het SKILLS (werktitel) magazine naar concept van Studio Fraaj om nationaal- en internationaal steun te verkrijgen voor de professionalisering van straatsporten en het ondersteunen van meisjes in het bijzonder middels de Street*Athletics Girls Tour.Image32. The realisation of a superslick, high end, ecologically based and multifunctional STREET*PROLYMPICS stadium on the ''Kop van het Java Eiland'' in Amsterdam. In this stadium and within the Center for Toptalent Development all streetsporters and those involved in subcultures and or the creative industry can maximise their talents on the highest technical level. The stadium has been designed by the team of ELV Architecten in Rijswijk, The Netherlands consisting of Frits van Zutphen, Lana du Croq and Dean Moran.


2. De bouw van een superslick, high end, ecologisch verantwoord en multifunctioneel STREET*PROLYMPICS stadion op de Kop van het Java Eiland. In dit stadion kunnen binnen het centrum voor toptalent ontwikkeling alle straatsporten, Gamers en creatievelingen tot hun recht komen. Ook straatsport groeit uit tot topsport en daar horen topsportfaciliteiten bij. Het ontwerp is van het team van ELV Architecten te Rijswijk bestaande uit Frits van Zutphen, Lana du Croq en Dean Moran.

Image7
3. Advising Sports Councels, Schools, Goverment Branches, the creative and the corporate industry regarding the guidance of talent and in relation to social and educational issues as well as advising young talents and their parents regarding legal issues in sponsorcontracts. Furthermore we have the heart, knowledge and experience to advise Government organisations on the subject of transparancy regarding Youth, Education, Culture and Sports issues within the public domain.

3. Het adviseren van sportverenigingen, scholen, sportbonden, overheidsinstellingen en het bedrijfsleven inzake de begeleiding en sponsoring van jonge talenten, het adviseren van jongeren en hun ouders waar op te letten bij het tekenen van sponsor en managementcontracten en het bevorderen van transparantie bij bestuurders in overheidsdienst inzake Jeugd, Sport, Cultuur en Onderwijs.Image5Street*Athletics project basicsThe STREET*ATHLETICS project 2012 - 2015 is based on the following ideas:

- Hollands got Super talents; lets build them a super stadium;

- Holland got an incredible amount of talented girls that could use some extra support to express and develop their talents.
- Holland Promotion; promoting Dutch Talent and innovations worldwide;
- Socially conciousness and awareness of the need for scouting and assistance of especially
young female talents from economically vulnerable social groups and or regions;
- Promoting Dutch inventions regarding sports technology;
- Help accomplish the ambitions of the ministry of Public Health, Wellbeing and Sports (VWS) regarding fighting Obesitas and enhancing the wellbeing of youth in inner city regions through (street)sports.
- Enhancing tolerance amongst youth regarding ones religious believes, gender, sexual preference and race.

Interested in becoming a Street*Athletics ambassador or do you have questions? Let us know through info@streetathletice.eu. Same goes for feedback and suggestions. Thanks in advance.


Het STREET*ATHLETICS project 2012 - 2015 is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

- Nederland barst van de supertalenten; laten wij die -en in het bijzonder de meiden- dan ook met een superstadion faciliteren.

- Holland Promotion; promoten van Nederlands sporttalent en innovaties op mondiaal niveau.
- Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen: het scouten en begeleiden van ‘straattalent’ uit Krachtwijken, met name bedoeld om allochtone meisjes uit hun isolement halen;
- Het promoten van Nederlandse innovaties op het gebied van sporttechnologie.
- Verwezenlijken van de intenties van de Ministerie van VWS en VROM met name wat betreft het tegengaan van overgewicht onder jongeren en het vergroten van het welzijnsgevoel in achterstandswijken middel sportbeoefening ;
- Het vergroten van de verdraagzaamheid en tolerantie onder jeugdigen jegens elkaar met name op het gebied van geslacht, geloofsovertuiging en seksuele geaardheid;

Wil je je aanmelden als ambassadeur, heb je vragen, feedback of suggesties:
mail naar ricardo.wijngaarde@gmail.com


Februari 2014 Ricardo Wijngaarde
Bekijk het weblog >>>


Street*Prolympics Stadion >>>